خبرنگاران معاون وزارت علوم: میراث فرهنگی می تواند موجب همبستگی و تفاهم نسلی گردد

به گزارش وبلاگ نت ترکیه، شیراز- خبرنگاران- معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان نمود: امروز، از لحاظ نسلی به پیوندهای اجتماعی و عاطفی در بین مجموعه های مختلف نیازمندیم و میراث فرهنگی این ظرفیت را دارد که همبستگی و تفاهم نسلی را موجب گردد.

خبرنگاران معاون وزارت علوم: میراث فرهنگی می تواند موجب همبستگی و تفاهم نسلی گردد

غلامرضا غفاری در آیین شروعین نخستین جشنواره ملی میراث فرهنگی و موزه نگاری که به صورت مجازی به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار گردید، مطرح کرد: مطالعه در حوزه میراث فرهنگی، به معنای ارتباط با داشته های تاریخی و تمدنی یک جامعه است و از منظر شناختی برای دانش پژوهان و دانشجویان به عنوان نسلی که تشنه فراگیری و بهره گیری از معرفت و شناخت است، اهمیت دارد؛ از همین رو برگزاری این جشنواره با وجود بحران کرونا امری مهم و تحسین برانگیز به شمار می رود.

وی اضافه کرد: اتصال به تاریخ و شناخت میراث فرهنگی به معنای شیفتگی به گذشته نیست، از سوی دیگر این سخن بدان معنا نیست که در نقطه مقابل بخواهیم از گذشته فاصله بگیریم؛ بلکه رجوع به میراث فرهنگی نوعی درس آموزی از گذشته است و امکانی را فراهم می سازد که سبب ساز پیوستگی تاریخی می گردد و این، با نگاهی شبکه ای از لحاظ اجتماعی و تاریخی اهمیت دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف بیان داشت: شناخت میراث فرهنگی در مقابل فرایندهایی مانند جهانی سازی که برمبنای نظام سلطه این نگاه را تزریق می نماید که می توان نسبت به تنوعات و هویت های مختلف تاریخی و اجتماعی بی اعتماد بود، مقاومتی را از لحاظ هویتی ایجاد می نماید که ارزشمند است.

وی چنین نشست هایی را یاری گر خوانش و تفسیر و فهم درست از میراث فرهنگی دانست و در این زمینه از دانشگاه شیراز تقدیر کرد.

رابطه ایکوم و دانشگاه باید تداوم یابد

رییس شورای بین المللی موزه های (ایکوم) ایران نیز در این نشست با بیان اینکه تعریف موزه ها طی دهه های اخیر تغییر یافته است، مطرح کرد: ایجاد ایکوم، پاسخی به تخریب و نابودی اموال فرهنگی و تاریخی موزه ها در پی جنگ جهانی دوم بود.

سید احمد محیط طباطبایی گفت: این نهاد بیش از 70 سال است که در پاریس به توسعه کمی و کیفی موزه ها یاری می نماید.

وی ابراز داشت: با تغییرات موزه ها، مخاطب و وظایف آن ها نیز دچار تغییر شده اند؛ از همین رو موزه ها از مکانی که فقط حافظ میراث فرهنگی، طبیعی تاریخی و هنری هستند، خارج می شوند و به چرایی و چگونگی ایجاد و خلق آثار توسط ذهن بشر می پردازند و همچنین جوابگوی مسائل و نیازهای امروز جامعه هستند.

رییس شورای بین المللی موزه های ایران اضافه کرد: موزه ها از گذشته برای آینده مطمئن جامعه بهره می گیرند؛ از همین رو یک موزه جدای از یک مکان مفرح و آموزشی، مکانی پژوهشی به شمار می رود و تلفیق همه این ها رابطه بین دانشگاه را با ایکوم آشکار می سازد، رابطه ای که متقابل و تعیین است و باید همیشه در تداوم باشد.

محیط طباطبایی با اشاره به شعار ایکوم در سال 2020 میلادی گفت:شعار سال جاری، برابری، فراگیری و تنوع است. برابری و همسانی میان تمامی موضوعات مرتبط با موزه از مخاطب گرفته تا دست اندرکاران کار موزه ای؛ به عبارتی فارغ از جنسیت تفاوت های اجتماعی، فرهنگی، قومی، دینی و مذهبی به شکلی می پردازد که موجب ایجاد خلاقیت و تعادل در موزه گردد تا بتواند درک را به مخاطب واگذارد.

وی ابراز داشت: موزه نگاری به این می پردازد که چگونه یک اثر یا پدیده را درک و به مخاطب منتقل کنیم و چگونه شرایط برابری را برای آثار گوناگون از مفاهیم مختلف و نیز ذهنیت بشر برای مخاطب پدید آوریم، بر همین اساس ایکوم در پی آن است که به این شعار جامه عمل بپوشانیم.

به گزارش وبلاگ نت ترکیه، نخستین جشنواره ملی میراث فرهنگی و موزه نگاری از 31 اردیبهشت ماه شروع شده و تا 21 خرداد ماه، مصادف با روز جهانی صنایع دستی ادامه خواهد یافت.

علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و دسترسی به راهنمای فراوری محتوی و ارسال آثار خود به آدرس اینترنتی Elmi.shirazu.ac.ir/special و به منظور مشاهده زنده نشست ها به اینستاگرام @shirazu-saths مراجعه نمایند.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران معاون وزارت علوم: میراث فرهنگی می تواند موجب همبستگی و تفاهم نسلی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران معاون وزارت علوم: میراث فرهنگی می تواند موجب همبستگی و تفاهم نسلی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید