برترین مشاغل برای افراد مبتلا به ADHD کدامند؟

به گزارش وبلاگ نت ترکیه، اختلال کم توجهی - بیش فعالی یا ADHD یک اختلال رایج روانی است که هم بزرگسالان و هم بچه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. در حالی که اختلال کم توجهی - بیش فعالی را می توانید با درمان و مراقبت مناسب، مدیریت کنید، علائم آن خودبه خود از بین نمی فرایند. این علامت ها ممکن است در بخش های مختلف زندگی از جمله پیدا کردن شغل برای افراد مبتلا، چالش هایی را ایجاد نمایند. برای اینکه در خصوص این اختلال و تاثیر آن در شغل بیشتر بدانید، ادامه مطلب را دنبال کنید. با خبرنگاران مگ همراه باشید.

برترین مشاغل برای افراد مبتلا به ADHD کدامند؟

اختلال کم توجهی بیش فعالی و محیط کار

اختلال کم توجهی - بیش فعالی ممکن است باعث گردد که افراد نتوانند در محیط کار، عملکرد مناسبی داشته باشند. بسته به تشخیص مشکل و شدت آن، ممکن است افراد نتوانند به درستی تمرکز نمایند، نتوانند وظایفی که به آن ها سپرده شده به اتمام برسانند، نتوانند علاقه خود را به یک حرفه حفظ نمایند یا نتوانند کارها را در مهلت مقرر به انجام برسانند.

این افراد ممکن است در محل کار با مسائل دیگری مثل بی حوصلگی روبرو شوند که روی عملکرد شغلی و آینده حرفه ای آن ها تاثیر منفی می گذارد. حتی سلامت کلی جسم و روح فرد، در این شرایط تحت تاثیر قرار می گیرد.

اگر احساس می کنید که اختلال کم توجهی - بیش فعالی مانع از موفقیت شما می گردد، شاید فرصت خوبی باشد که مجددا در خصوص راستا شغلی خود فکر کنید. برای اینکه در محیط کار، عملکرد خوبی داشته باشید و به موفقیت برسید، باید شغلی را پیدا کنید که با مهارت ها، علایق و استعدادهای شما تناسب داشته باشد.

شغلی که دوست دارید پیدا کنید

در افراد مبتلا به اختلال کم توجهی - بیش فعالی، لزوما مدیریت کردن علائم، بزرگترین چالش نیست. البته مدیریت کردن علائم، کار سختی است ولی گاهی اوقات بزرگ ترین چالش آن ها، حفظ کردن علاقه و اشتیاق برای کاری است که انجام می دهند.

اگر شما شغلی مثل دستیار دندانپزشک را انتخاب کنید در حالی که اصلا به دندانپزشکی علاقه ندارید، ممکن است برای انجام ساده ترین وظایف هم با مشکل روبرو شوید. به همین علت مهم است که حتما شغلی را انتخاب کنید که واقعا به آن علاقه دارید.

توان و انرژی افراد مبتلا به اختلال کم توجهی - بیش فعالی اگر در راستا درست قرار بگیرد می تواند به یک ابرنیرو تبدیل گردد.

پر کردن فرم های ارزیابی و مشورت کردن با مشاوران تحصیلی و شغلی می تواند به شما یاری کند که راستا درست را پیدا کنید اما علاوه بر این، باید زمانی را برای تفکر کردن در خصوص علایق شخصی خود در نظر بگیرید. پس یک دفتر یادداشت بردارید و در خصوص پاسخ سوال های زیر فکر کنید:

  • برای چه موضوعاتی می توانید ساعت ها وقت صرف تحقیق یا تبادل نظر کنید؟
  • اگر بتوانید آخر هفته خود را با انجام هر کاری بگذرانید، چه کار می کنید؟
  • چه وظایفی را خسته نماینده یا ناخوشایند می دانید؟
  • آیا کار در یک محیط تیمی را چالش برانگیز می دانید؟
  • آیا از به عهده گرفتن مسئولیت لذت می برید؟
  • بزرگترین عوامل آزادهنده برای شما چیست؟
  • آیا از هیجان محیط های پرسرعت لذت می برید؟
  • چه فعالیت هایی برای شما خسته نماینده است؟ چه فعالیت هایی شما را هیجان زده می نماید؟
  • اگر پول یک عامل برای کار کردن نبود، دوست داشتید چه شغلی داشته باشید؟

در یکی از تحقیقاتی که در ژورنال اختلالات توجه (Journal of Attention Disorders) منتشر شد، معین شد کسانی که به ADHD مبتلا هستند دستاوردهای خلاقانه تری در دنیای واقعی نسبت به افراد بدون ADHD گزارش نموده اند اما بزرگسالان مبتلا به ADHD در خصوص عملکرد خروجی خود انتخابی عمل می نمایند و وظایف و محیط های خلاقانه ای را انتخاب می نمایند که با مهارت ها و ترجیحات آن ها سازگار باشد.

برترین شغل ها برای افراد مبتلا به ADHD

به علت توانایی منحصر به فرد این افراد در حل مسائل و ایجاد سیستم ها در صورت علاقه به کارشان، بسیاری از افراد مبتلا به ADHD به عنوان کارآفرین، برنامه نویس کامپیوتر و در صنایع خلاق عملکرد خوبی دارند.

افراد مبتلا به ADHD در نقش های زیر نیز به خوبی عمل می نمایند:

  • نماینده فروش
  • صاحب کسب و کار کوچک
  • نیروی کار بخش مهمانداری و مهمان پذیری
  • آشپز
  • معلم
  • امدادگر
  • تکنسین کامپیوتر
  • هنرمند یا نویسنده
  • مهندس
  • ورزشکار

شما می توانید هر کاری را که می خواهید انجام دهید، اما اغلب افراد مبتلا به ADHD با برنامه های انعطاف پذیر یا غیرسنتی عملکرد بهتری دارند. آنها بعلاوه تمایل دارند که در شرایط تحت فشار، آرام باشند و در محیط هایی پرسرعت مانند کلاس های درس، بیمارستان ها یا رستوران ها فعالیت نمایند.

چطور باانگیزه بمانیم؟

یک تحقیق اخیر در خصوص ADHD در محل کار نشان داده است که بین 55٪ تا 69٪ از افراد مبتلا به ADHD در انجام کارآمد وظایف و کار کردن با نهایت پتانسیل خود، اختلالاتی را گزارش می نمایند. همین مطالعه نشان داد که بین 20 تا 23 درصد از افراد مبتلا به ADHD با مسائلی مثل اخراج از محل کار و مسائل حضور و غیاب روبرو شده اند.

مهم نیست که چه شغلی را انتخاب می کنید، در هر صورت احتمالاً مسائل شناختی زیر را تجربه خواهید کرد:

  • ممکن است جزئیات مهم یک مکالمه را فراموش کنید، حتی اگر تمام کوشش خود را برای گوش دادن فعالانه انجام داده باشید.
  • آنالیز ایمیل ها ممکن است گاهی اوقات شما را تحت فشار قرار دهد.
  • ممکن است انجام کارهای اساسی غیرممکن به نظر برسد.
  • ممکن است دائماً دیر در محل کار حاضر شوید، حتی اگر زنگ هشدار را برای بیداری تنظیم نموده باشید.
  • ممکن است احساس غیرمولد بودن کنید، حتی اگر ساعات بیشتری نسبت به همکارانتان کار کنید.

هیچ یک از این موارد شما را به یک کارمند بد تبدیل نمی نماید. این ها فقط چالش هستند.

برای حفظ انگیزه، اجتناب از خستگی و افزایش بهره وری، صرف نظر از اینکه چه کاری انجام می دهید، روش های زیر را امتحان کنید:

1. انرژی خود را افزایش دهید

از آنجا که افراد مبتلا به ADHD می توانند ساعت ها روی موضوعی تمرکز نمایند، در نتیجه این قابلیت را دارند تا با انبوهی از خلاقیت ها و ایده ها روبرو شوند. آن ها می توانند از این ایده ها برای پروژه های بزرگ خلاقانه استفاده نمایند.

اما گاهی لحظاتی برای آن ها به وجود می آید که توانایی هیچ کاری ندارند و همه چیز برای آن ها مشکل به نظر می رسد. در بعضی لحظات انرژی بسیار زیادی دارند و تمایل پیدا می نمایند تا هر کاری که در لیست کارهای روزانه خود نوشته اند، به انجام برسانند.

وقتی این لحظه های پرانرژی از راه می رسد، باید از آن تمام و کمال بهره ببرید. اگر ساعتی از روز وجود دارد که انگیزه بیشتری دارید، سعی کنید برنامه های کاری و درسی خود را در آن ساعت تنظیم کنید. اگر شب ها بهتر کار می کنید، شاید بد نباشد کارهای شیفتی و شبانه را امتحان کنید.

2. برنامه ریزی منظم داشته باشید

انگیزه ممکن است خود به خود از راه نرسد بنابراین خودتان باید یک روتین یا برنامه منظم داشته باشید. برای افراد مبتلا به ADHD، برنامه ریزی کردن و پایبند ماندن به آن کار بسیار سختی است. اما داشتن برنامه منظم یاری می نماید که کارتان را آغاز کنید و وظایف خاص را در زمان معین انجام دهید؛ حتی اگر کسل نماینده هستند.

مثلا شاید لازم باشد که هر روز در ساعت معینی ورزش کنید و وظایف مهم تر و سخت تر را در ابتدای روز انجام دهید. هر چقدر بیشتر برای روز خود آماده باشید، کمتر دچار حواس پرتی می شوید و انگیزه بیشتری برای انجام کارهای خود دارید.

یکی از مسائلی که افراد مبتلا به ADHD تجربه می نمایند این است که تمرکز زیادی روی کارهایی دارند که مفید نیست. به همین علت، برنامه ریزی کردن برای این افراد اهمیت زیادی دارد.

3. استراحت کنید

ADHD روی شیمی مغز شما تأثیر می گذارد و حفظ توجه و تمرکز برای مدت طولانی می تواند سخت باشد، بنابراین ممکن است برای بازسازی انرژی خود احتیاج به استراحت بیشتری داشته باشید. مدت زمانی که باید کار کنید یا استراحت کنید به شخص شما بستگی دارد.

ممکن است بعد از 45 دقیقه یا بعد از یک ساعت خسته شوید و حواستان پرت گردد. این زمان ممکن است برای فرد دیگر، بیشتر یا کمتر باشد. بر اساس زمان مورد نظر خود، بین هر کار و هر بازه زمانی، مدت کوتاهی را برای استراحت در نظر بگیرید. در این زمان کوتاه می توانید قدم بزنید، یک میان وعده بخورید یا با یک دوست تماس بگیرید.

انجام دادن پشت سر هم کارها بدون استراحت کردن، باعث فرسودگی می گردد و سلامت روان و جسم شما را به خطر می اندازد.

4. اهداف و انتظارات مناسبی مشخص کنید

افراد مبتلا به ADHD اگر در محیط های کاری، اهداف و نتایج خاصی را دنبال نمایند، معمولا انگیزه بیشتری دارند. مثلا گاهی پاداش های مادی یا کنار زدن یک رقیب می تواند اهداف خوبی برای آن ها باشد تا به کار خود تمرکز نمایند و انگیزه خود را از دست ندهند. اگر به وسیله همکاران خود درک شوند و حمایت دریافت نمایند، معمولا احساس بهتری خواهند داشت و اعتماد به نفس بیشتری پیدا می نمایند.

اگر راحت هستید، مدیرتان را در خصوص اختلالی که دارید در جریان بگذارید. از آن ها بپرسید که چه تغییراتی می تواند در وظایف و اهداف شما ایجاد نمایند تا انگیزه شما را بیشتر کند و بهره وری شما را افزایش دهد. حتما در خصوص انتظاراتی که از شما دارند و اهدافی که برایتان در نظر گرفته اند با مدیر صحبت کنید. از آن ها بپرسید که فرایند کاری شما شامل چه نوع ارتقاء یا پاداش هایی است.

اگر برای خودتان کار می کنید، باید اهداف و انتظارات را خودتان مشخص کنید. از استراتژی مشخص اهداف اسمارت بهره ببرید و برنامه ای بریزید که انعطاف پذیر و درعین حال قابل دستیابی باشد.

سخن آخر

افراد مبتلا به ADHD خیلی زود بی حوصله می شوند، تمرکز خود را از دست می دهند یا در محیط کار، بی انگیزه می شوند. اما این ویژگی ها به این معنی نیست که نمی توانند سخت کوشش نمایند. آن ها حتی ممکن است به کار کردن معتاد شوند اما باید در جای درست قرار بگیرند و وظایف درستی به آن ها محول گردد.

افردای که دچار این اختلال هستند ممکن است برای انجام بعضی کارها انگیزه بیشتری داشته باشند و در موضوع مورد علاقه خود، وظایف زیادی را به سرعت انجام دهند. به همین علت خیلی زود انرژی خود را از دست می دهند. این خستگی و از دست دادن انرژی ممکن است باعث گردد که محیط کار، فضایی خسته نماینده برای آن ها باشد.

اگر شما هم با چنین اختلالی دست وپنجه نرم می کنید، مهم است که شغل مورد علاقه خود را پیدا کنید. حتما برای اوقات استراحت بین کارها برنامه ریزی کنید. ورزش کنید و برنامه ریزی داشته باشید. با یاری این استراتژی ها همواره انگیزه دارید و از فرسودگی شغلی در امان می مانید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت وبلاگ نت ترکیه مگ را بخوانید.

منبع: Verywellmind

منبع: دیجیکالا مگ

به "برترین مشاغل برای افراد مبتلا به ADHD کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین مشاغل برای افراد مبتلا به ADHD کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید