ساخت بزرگترین نقشه سه بعدی دنیا به یاری ابر رایانه تازه هوش مصنوعی

به گزارش وبلاگ نت ترکیه، ابر رایانه تازه و عظیم پرلموتر با 1536 پردازنده 64 هسته ای قرار است عظیمترین نقشه سه بعدی دنیا را بسازد.

ساخت بزرگترین نقشه سه بعدی دنیا به یاری ابر رایانه تازه هوش مصنوعی

به گزارش خبرنگار ، به نقل از انگجت، جدیدترین ابر رایانه عظیم دنیا ممکن است به حل مهمترین سوالات نجومی فیزیک یاری کند. گزارش ها حاکی از این است که مرکز ملی محاسبات علمی تحقیقات انرژی، ساخت عظیمترین نقشه سه بعدی دنیا را رسما به ابر رایانه پرلموتر (Perlmutter) سپرده است که به اسم یکی از سریعترین ابر رایانه ها برای هوش مصنوعی شناخته می گردد.

همانطور که گفت، نسخه اولیه پرلموتر شامل 1536 گره است که هر کدام پردازنده 64 هسته ای Epyc 7763 و چهار پردازنده گرافیکی A100 دارند. نتیجه این کار سیستمی با تقریباً چهار نمایشگر عملکرد (به علاوه 35 پتابایت فضای ذخیره سازی) هنگام انجام کار های هوش مصنوعی است و زمان محاسبه را به طور چشمگیری کاهش می دهد. انویدیا ادعا کرد پرلموتر می تواند اطلاعات DESI یک ساله را به جای هفته ها یا ماه ها، در چند روز پردازش کند.

مرحله دوم که بعدا (در سال 2021) انجام می گردد، 3072 گره پردازنده را اضافه می نماید که هر کدام دارای تراشه های Epyc 7763 دوتایی هستند.

البته نقشه زمین تنها پروژه روی میز نیست. پرلموتر بعلاوه برهم کنش های اتمی برای تقویت فناوری انرژی پاک مانند سوخت های زیستی، مطالعه خواهد نمود. در هر حال نقشه دنیا جاه طلبانه است و به شما نشان می دهد که ابررایانه ها برای انجام کار های مقیاس عظیم تا کجا پیش رفته اند. البته مطمئنا در آینده این ابر رایانه وظایف بیشتری را بر عهده خواهد داشت و بیشتر از آن خواهیم شنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "ساخت بزرگترین نقشه سه بعدی دنیا به یاری ابر رایانه تازه هوش مصنوعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت بزرگترین نقشه سه بعدی دنیا به یاری ابر رایانه تازه هوش مصنوعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید