روز دنیای قهوه: از گران ترین تا قوی ترین قهوه دنیا
به گزارش وبلاگ نت ترکیه، 9 مهرماه یا اولین روز از ماه اکتبر، به نام روز جهانی قهوه نام گذاری شده است. در این روز مصرف قهوه را به عنوان یک نوشیدنی پرطرفدار، ترویج می دهند و این روز را جشن می گیرند.
قهوه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار میان مردم سراسر جهان است و در هر کشوری آن را به شیوه خاصی درست می کنند. ماده اصلی این نوشیدنی پرطرفدار از دانه های بوداده و آسیاب شده گیاه قهوه درست می شود. گیاه قهوه بومی آفریقا و جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا بوده است که از آنجا به سایر نقاط جهان برده شده و اکنون در بیش از 70 کشور کاشته می شود. بذر یا تخم گیاه قهوه، منبع قهوه است که دو نوع مهم اقتصادی به نام های عربیکا و روبوستا دارد. 60 درصد از قهوه ای که در جهان تولید می شود از نوع عربیکا و 40 درصد مابقی آن روبوستا است. همچنین قهوه روبوستا درصد کافئین بیشتری دارد. کشورهایی که در زمینه کشت و زرع قهوه فعالیت می کنند، سالانه میلیون ها تن دانه قهوه تولید و به جهان عرضه می کنند. برترین تولیدکنندگان قهوه جهان را می توانید در مقاله زیر بشناسید:
- برترین تولیدکنندگان قهوه در جهان
اولین روز از ماه اکتبر که با 9 مهرماه برابر است، به عنوان روز جهانی قوه نام گذاری شده است. مردم جهان با ترویج نوشیدن قهوه، این روز را به نوعی جشن می گیرند. روز جهانی قهوه برای نخستین بار در سال 2015 به عنوان تاریخ رسمی اعلام و در میلان راه اندازی شد. در روز جهانی قهوه همچنین هدف تجارت منصفانه قهوه (fair trade coffee) پررنگ تر دنبال شده و تلاش می شود آگاهی در مورد معضلات تولیدکنندگان قهوه افزایش داده شود. بسیاری از کسب و کارها در این روز قهوه رایگان یا با تخفیف ارائه می دهند؛ همچنین برخی از آن ها، کوپن های تخفیف و خرید مختلفی را در شبکه های اجتماعی به مشتریان خود عرضه می کنند.
قهوه علاوه بر خواص مفیدی که دارد، فرصتی برای استراحت و تجدید قوا است. نوشیدن قهوه را اولین بار یمنی ها آغاز کردند و پس آن در دوران صفویه بود که این نوشیدنی خوش عطر، به نوشیدنی های روزانه ایرانیان راه پیدا کرد. شاید با وجود کافه های زنجیره ای استارباکس در گوشه و کنار جهان، تصور کنید که بیشترین میزان قهوه جهان را آمریکایی ها مصرف می کنند، اما اگر مصرف سرانه قهوه را در نظر بگیریم، آمریکا تنها یک مصرف کننده میانه است. سازمان Euromonitor در فهرستی، اسامی کشورهای جهان که بیشترین میزان قهوه را مصرف می کنند، منتشر کرده است. برای این که درک درستی از این مطلب داشته باشیم، از یک فنجان استاندارد برای تخمین میزان مصرف سرانه قهوه از طریق هر فرد در کشورهای مختلف استفاده شده است. در مطلب زیر می توانید 10 کشور پر مصرف قهوه را بشناسید.
- 10 کشور پرمصرف قهوه کدامند؟
در کنار پرمصرف ترین کشور جهان در قهوه، کشوری در جهان وجود دارد که نوشیدن قهوه به عنوان کاری معمولی و روزمره در آن جا در نظر گرفته نمی شود؛ بلکه این امر جزئی از فرهنگ آن ها است. در اتیوپی، قهوه بخشی از هویت ملی مردم محسوب می شود و جایگاه خاصی میان آن ها دارد. برای آشنایی با گوشه هایی از اداب و رسوم سرزمین قهوه در ادامه می توانید مطلب زیر را مطالعه کنید.
- اتیوپی؛ سرزمینی که قهوه بخشی از هویت آن است
در جنوب ایران نیز برای خوردن قهوه، فرهنگ خاصی وجود داشته و مراسم قهوه خوری از گذشته مورد احترام اعراب ایران بوده است. مضیف، مهمان خانه ای مرسوم در میان مردمان عرب جنوب ایران بوده که با آدابی خاص، پذیرای مردم بوده اند. امروزه تنها دو مضیف مشابه گذشته در ایران وجود دارند که با همان آداب از میهمانان استقبال می کنند. جزییات بیشتر را می توانید در این مطلب بخوانید.
- مضیف و مراسم قهوه خوری، آیین پذیرایی از مهمان در جنوب ایران
در کنار سرو قهوه، قهوه خانه ها در ایران با نوشیدنی های دیگری هم از مردم پذیرایی می کرده اند. در حال حاضر عنوان کوچک ترین قهوه خانه جهان متعلق به قهوه خانه ای در بازار تهران است که با چای و نوشیدنی های مختلفی از مردم پذیرایی می کند.
- کوچک ترین قهوه خانه جهان در بازار تهران، میزبان شما با خوش طعم ترین چای جهان
پیشینه قهوه خانه ها در ایران را می توانید در مقاله زیر دنبال کنید.
- پیشینه قهوه خانه در ایران
گران قیمت ترین قهوه جهان، کوپی لواک (Kopi Luwak) نام دارد. این قهوه یکی از عجیب ترین روش های تهیه را دارد چرا که از مدفوع یک حیوان آسیایی به دست می آید! قهوه کوپی لواک از دانه های قهوه قرمز وحشی به دست می آید، اما فوت کوزه گری تهیه آن این است که ابتدا باید دانه های قهوه را از دستگاه گوارش حیوانی به نام Asian Palm Civet رد کرد. در فارسی این حیوان را زباد نخلی آسیایی یا گربه زباد می نامیم. زباد نخلی آسیایی علاقه عجیبی به قهوه دارد. دانه های قهوه قرمز که در اندونزی و فیلیپین رشد می کند در ابتدا از طریق این حیوان خورده می شود و دانه اصلی قهوه هضم نشده و به صورت مدفوع خارج می شود. دانه های خارج شده از بدن حیوان بعد از جمع آوری کاملا شسته می شود، سپس با نور خورشید خشک شده و برشته می شوند. در ادامه می توانید جزییات بیشتری از این قهوه را در مطلب زیر بخوانید.
- گران ترین قهوه جهان که از مدفوع یک حیوان به دست می آید!
اما قوی ترین قهوه جهان که قهوه مرگ نام دارد از طریق فردی به نام مایک براون عرضه شد. ماجرا از آنجا آغاز شد که مراجعان به کافی شاپ کوچک او در نیویورک، هر روز از او درخواست می کردند قوی ترین قهوه موجود را به آن ها بدهد تا انرژی لازم برای کار و فعالیت تا خاتمه روز را داشته باشند. همین موضوع باعث شد که او از خودش بپرسد قوی ترین قهوه جهان چیست؟ زمانی که مایک پاسخی برای این سوال پیدا نکرد، تصمیم گرفت تا پاسخی برای این سوال ایجاد کند؛ بنابراین قوی ترین قهوه جهان از نظر میزان کافئین موجود در آن، در ادامه شکل گرفت.
- قوی ترین قهوه جهان؛ آرزوی مرگ با کافئین!
در خاتمه می توانید خودتان را به صرف یک قنجان قهوه مهمان کنید و همزمان با آن، روش های مختلفی برای تهیه قهوه و همچنین اشتباهات رایج در هنگام تهیه قهوه را در مقالات زیر دنبال کنید.
- طرز تهیه قهوه اسپرسو با طعم های متنوع
- 6 اشتباه رایج در درست کردن قهوه
- چطور قهوه ترک را مثل ترکیه ای ها درست کنیم؟